Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud

Op 1 juli 2021 startte Woonveste met een lotingexperiment. Voor een half jaar hebben we een klein deel van onze vrijkomende woningen aangeboden via loting. Iedereen die aan de toewijzingsvoorwaarden voldoet mocht meedoen. Bij loting speelt inschrijfduur geen rol en maakt iedereen die heeft gereageerd evenveel kans op de woning.

We zijn gestart met loting om mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning, maar nog maar kort staan ingeschreven, meer kans te geven. Zij komen met een korte inschrijftijd namelijk minder snel in aanmerking voor een sociale huurwoning. Terwijl een deel van hen actief op zoek is naar een betaalbare woning, zoals starters of mensen die vanwege een echtscheiding snel een woning nodig hebben.

We hebben de resultaten van loting in beeld gebracht. Dit heeft inzicht gegeven wie er reageren bij loting, wie er in de lotingwoningen terechtkomen en wat voor invloed dat heeft op andere woningzoekenden. Op dit moment blijkt loting niet helemaal aan te sluiten bij Woonveste. Daarom hebben we besloten voor nu te stoppen met woningen verloten.

Wilt u graag via loting in aanmerking komen voor een woning? Andere woningcorporaties in de regio verloten een deel van hun vrijkomende woningen. Om mee te doen met loting moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal, het platform waar het woningaanbod in de regio staat. Daar kunt u reageren op vrijkomende woningen. Hou de website www.woonserviceregionaal.nl in de gaten om te kijken welke woningen via loting worden aangeboden.