Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Aanpassing huurprijs nieuwe verhuring
Komt een woning leeg en die wij gaan aanbieden aan een nieuwe huurder dan kan de huurprijs omhoog óf omlaag gaan. Dat hangt af van ons huurbeleid op dat moment.

Alle woningen zijn vooraf ingedeeld in een verhuurklasse. Deze klasse bepaalt welke nieuwe huurprijs de woning krijgt als deze leeg komt. We houden hierbij rekening met de vraag naar woningen en de regels die gelden bij toewijzing, zoals het passend toewijzen.

Waarom heeft de woning die ik heb achtergelaten, nu een lagere huurprijs?
We bieden meer woningen aan in de goedkoopste huurprijsklassen, omdat de vraag naar deze woningen het grootst is. Dezelfde woning kan daarom voor een lagere huurprijs worden aangeboden aan een nieuwe huurder wanneer u de woning verlaat. Hierbij houden we rekening met de huurprijsgrenzen van het passend toewijzen, zodat woningen beschikbaar komen voor mensen met een laag inkomen.

Ik betaal meer huur dan mijn buurman. Kan mijn huurprijs worden verlaagd?
Uw huurprijs wordt niet aangepast omdat uw buurman een andere huurprijs betaalt. Het kan voorkomen dat u meer betaalt dan uw buurman, omdat we nu meer woningen aanbieden in de goedkoopste huurprijsklassen. Tijdens het ondertekenen van uw huurcontract bent u akkoord gegaan met de (start)huurprijs voor uw woning.