Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Woning- of garageruil
Bent u op zoek naar een huurwoning of garage? Misschien is woning- of garageruil iets voor u. U ruilt dan van woning of garage met een andere huurder. De ruil regelt u zelf, maar wij helpen u graag.

Hoe werkt woningruil?
Op de landelijke website woningruil kunt u gratis een advertentie plaatsen. Hebt u een geschikte ruilpartner gevonden? Vul dan het formulier aanvraag woningruil in. Met dit formulier vraagt u toestemming bij ons aan.

Waar moeten ruilpartners aan voldoen?
Woningruil tussen twee huurders kan als:

  • beiden voldoen aan de toewijzingscriteria zoals leeftijd, huurprijs en inkomen;
  • beiden staan ingeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal;
  • er geen sprake is van huurachterstand, overlast of vervuiling;
  • de woningen niet op de nominatie staan voor sloop of verkoop. 


Wat zijn de kosten?
Woningruil is kostenloos.

De woningruil gaat door. Wat nu?
Als wij de woningruil goedkeuren, dan kunt u uw huidige woning opzeggen. Vervolgens tekent u een nieuwe huurovereenkomst voor minimaal een jaar. Bij woningruil gelden dezelfde regels als bij nieuwe verhuring, de huurprijs kan omhoog óf omlaag gaan. Lees meer op de pagina over het tweehurenbeleid.

Garageruil

Garageruil vraagt u aan door het indienen van het aanvraagformulier garageruil. Garageruil tussen twee huurders kan als er geen sprake is van huurachterstand. Het aanvragen is van garageruil is kosteloos.

Aanpassen huurprijs en inspectie
Het is mogelijk dat Woonveste de maandelijkse kale huurprijs van de garage voor de aanbieding aanpast. Voordat de garageruil akkoord is, wordt er een afspraak gemaakt voor inspectie van de garages.

Vul het formulier in op onze website. Zorg dat u een inkomensverklaring heeft. Deze vraagt u aan bij de Belastingdienst. En vraag bij uw gemeente een uittreksel uit het BRP (Basisregistratie Personen) aan met daarop uw adreshistorie.

Wat is woningruil?

Ik wil mijn woning ruilen waar, kan ik het woningruil aanbod bekijken.

Met wie kan ik woningruil aangaan?

Is passend toewijzen ook van toepassing bij woningruil?

Voor woningruil gelden de volgende voorwaarden: - Woningruil is alleen mogelijk als beide partijen minimaal één jaar in hun woning wonen. - U moet op het moment van aanvraag ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonService Regionaal. - Wij moeten passend toewijzen en dus uw inkomen toetsen. - Wij kijken ook naar het woongedrag en inspecteren de woning(en).

U mag het eerste jaar na de woningruil de huur niet opzeggen. U moet de ruilwoning dus minimaal één jaar huren.

De huurprijs van de woning passen we aan zoals we dat ook bij een 'gewone verhuizing' zouden doen. Dat betekent dat de huur hoger of lager kan worden.