Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Huurachterstand
Iedereen zit wel eens krap bij kas. Niets om u voor te schamen. Kunt u hierdoor de huur niet meer betalen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder hoe beter, want zo voorkomt u grotere problemen. Deel uw financiële zorgen met ons en neem contact op via (0416) 37 87 80 of mail naar huurincasso@woonveste.nl. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Ik ben vergeten de huur te betalen
Vergeet u een keer de huur te betalen, dan sturen wij u een herinnering. Het is verstandig om dan zo snel mogelijk te betalen. Een huurachterstand is vaak moeilijk weer in te halen.

Ik kan de huur niet op tijd betalen
Het kan gebeuren dat u de maandelijkse huur een keer niet op tijd kunt betalen. Neem direct contact met ons op. Samen met u zoeken we naar een oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling waarvoor wij u geen extra kosten berekenen. We kunnen afspreken dat u maandelijks een bedrag bovenop de huur betaalt om de achterstand in te lopen. Wel geldt een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een betalingsregeling. Maak een afspraak met een medewerker huurincasso om de mogelijkheden te bespreken.

Spreekuur Geldzaken
Wilt u graag zelf aan de slag om uw schulden op orde te krijgen. Tijdens het Spreekuur Geldzaken kunt u vragen stellen over financiële zaken en helpen ze bij het invullen van formulieren. Meld u aan voor het spreekuur geldzaken op één van de drie locaties van Bijeen Heusden of in Bibliotheek Drunen via telefoonnummer (073) 78 201 78 of e-mailadres info@bijeenheusden.nl. Ook mag u altijd mailen naar een medewerker huurincasso van Woonveste voor tips.

Voorkom een gerechtelijke procedure
Heeft u na een herinnering nog steeds niet betaald, dan ontvangt u een aanmaning. Als u dan nog niet betaalt, dan plannen we een huisbezoek. Tijdens dit bezoek bespreken we waarom u nog niet betaald hebt en zoeken we samen naar een oplossing.

Lukt het ons niet om in contact met u te komen? Dan volgt een ingebrekestelling en schakelen we de deurwaarder in. Betaalt u dan nog niet, dan start een gerechtelijke procedure. Dit betekent dat we de huurovereenkomst beëindigen, uw woning ontruimen en alle kosten bij u in rekening brengen. We gaan ervan uit dat u het niet zover laat komen. Bespreek financiële problemen daarom altijd zo vroeg mogelijk met ons.

Financiële begeleiding
Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij het betalen van uw huur? Wij kunnen u in contact brengen met maatschappelijk werk en/of schuldhulpverlening om uw schuldprobleem op te lossen. Kijk eens bij