Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Medische aanpassing
Heeft u gezondheids- en/of mobiliteitsproblemen en wilt u graag in uw woning blijven wonen? Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vraagt u ingrijpende woningaanpassingen aan, zoals een traplift of een aangepaste keuken voor rolstoelgebruikers.

Hoe dien ik een Wmo verzoek in?
Neem contact op met uw gemeente om te horen wat de mogelijkheden zijn. Ook bepaalt de gemeente of u recht heeft op de woningaanpassing. Dat betekent niet dat de gemeente de kosten vergoedt. U betaalt een eigen bijdrage. Deze bijdrage hangt af van uw inkomen en eigen vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage.

Woonveste betrokken bij uitvoering
Kent de gemeente uw aanvraag toe, dan ontvangt u een brief. Ook Woonveste ontvangt bericht van de gemeente. Vervolgens nemen wij contact met u op. Samen met de gemeente zorgen wij dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.

Wat kan Woonveste verder voor mij betekenen?
Soms kunnen eenvoudige hulpmiddelen of kleine aanpassingen al helpen. Denk aan een extra leuning, een toiletverhoging of een thermostaatkraan. Deze aanpassingen vallen vaak niet onder de Wmo. Neem voor het realiseren van dergelijke kleine aanpassingen contact met ons op om te bespreken of wij iets voor u kunnen betekenen. Voor sommige aanpassingen betaalt u een kleine huurverhoging.