Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Woningen voor senioren
Een senioren(plus)woning is een zelfstandige woning voor mensen van 55 jaar en ouder. Deze woningen hebben meestal geen drempels. Woningen die hoger liggen dan de begane grond, kunt u bereiken via een lift. De eerste slaapkamer, woonkamer en badkamer bevinden zich op dezelfde verdieping. Woonveste heeft op verschillende locaties senioren(plus)woningen. Bent u geïnteresseerd in senioren(plus)woningen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0416) 37 87 80 of info@woonveste.nl.

Seniorenpluswoning, zelfstandig wonen met zorg
Seniorenpluswoningen bieden meer dan een gewone seniorenwoning. Zo liggen deze woningen altijd in de buurt van een zorginstelling. Bewoners kunnen gebruikmaken van de diensten van de nabijgelegen zorginstelling. U regelt dit zelf. U betaalt de zorginstelling maandelijks een vergoeding voor deze diensten. Zo kunt u een overeenkomst afsluiten met de zorginstelling voor het gebruik van het alarmeringssysteem in uw seniorenpluswoning. Drukt u op de alarmknop, dan regelt de zorginstelling dat u hulp krijgt.

Hoe kom ik in aanmerking voor een senioren(plus)woning?
Als u 55 jaar of ouder bent en u staat ingeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal dan kunt u reageren op reguliere seniorenwoningen op WoonServiceRegionaal. Voor een seniorenpluswoning gelden soms aanvullende eisen. Die eisen staan vermeld bij de advertentie. Soms krijgen woningzoekenden met een positieve aanbeveling voorrang.

Hoe kom ik aan een positieve aanbeveling?
Inwoners gemeente Heusden:
Bijeen Heusden of de wijkverpleegkundige kunnen u een positieve aanbeveling voor een seniorenpluswoning geven. De voorwaarden voor een positieve aanbeveling zijn:

  • U bent 55 jaar of ouder;
  • U hebt een indicatie* voor persoonlijke verzorging voor minimaal tien uur per week voor een minimale periode van een jaar of;
  • U hebt een langdurige zorgbehoefte die niet kan worden opgelost met reguliere thuiszorg in een seniorenwoning.


*U bent zelf verantwoordelijk voor het verlengen van de indicatie als de geldigheidsduur verloopt.

Ga voor meer informatie naar de website van Bijeen Heusden.

Inwoners van de gemeenten Boxtel, Oisterwijk of Vught die een positieve aanbeveling willen ontvangen, kunnen contact opnemen met hun gemeente: