Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud

Samen met Struikroven hebben bewoners van Vliedberg groen uit voor- en achtertuinen gered van de aanstaande sloop van Pastoor Smoldersstraat. Daarna kreeg het groen een nieuwe bestemming op de Vliedberg.

Zo werd op een positieve en eenvoudige manier een bijdrage geleverd aan duurzaamheid en hergebruik, door groen uit de voor- en achtertuinen te redden van de sloop. Directeur-bestuurder Eric van den Einden gaf het startsein voor het Struikroven. Daarna was het de beurt aan alle deelnemers die vol enthousiasme klaar stonden om aan de slag te gaan.

Bij de buurtwagen van Woonveste was er voor iedereen koffie/thee, taartjes, groente en fruit. Ook mensen die niet mee roofden waren van harte welkom om een kopje koffie met elkaar te drinken. Hendriks Coppelmans stelde een graafmachine beschikbaar, zodat grote struiken en planten niet handmatig eruit geschept hoeven te worden. Dat scheelt weer! Gemeente Heusden zorgde voor de geluidsinstallatie en de tent. Gelukkig hadden we de laatste niet nodig, want het was heerlijk weer!

Wijkbewoonster Sjaan had nog een erg leuk idee. Iedereen kon een extra plant/struik uitscheppen en deze tijdelijk in zijn/haar voor - of achtertuin planten. Zodra de nieuwbouw in de Pastoor Smoldersstraat gerealiseerd is, kunnen deze planten aangeboden worden aan de nieuwe bewoners. Dat doen we dan tijdens een gezellig ontmoetingsmoment: een goed vooruitzicht.

Wij kijken terug op een mooie dag!