Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Inschrijven woning en/of garage
Onze beschikbare woningen en garages bieden wij aan op de website van Thuispoort Hier staan ook huurwoningen van andere woningcorporaties met woningaanbod in de gemeenten Bernheze,  Boxtel, Gennep, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Land van Cuijk, Maashorst, Meijerijstad, Oisterwijk, Oss, Sint-Michielsgestel en Vught.
Oss, Boekel en een gedeelte van Bernheze, Sint-Michielsgestel en Schijndel.

Hoe schrijf ik me in voor een sociale huurwoning en/of garage?
Wilt u een woning of garage huren van Woonveste? Schrijf u dan in bij Thuispoort dit kan al vanaf 18 jaar.  Ook als u geen woning van Woonveste huurt, kunt u een garage van Woonveste huren. Om in aanmerking te komen voor een garage schrijft u zich in voor ‘overig aanbod’ waar een garage onder valt. Een inschrijving voor het ‘overig aanbod’ is gratis.

Staat u al ingeschreven bij Thuispoort voor een huurwoning en u wil een garage huren? Schrijf u dan ook in voor 'overig aanbod'. Als u staat ingeschreven, kunt u meteen reageren op een garage.

Reageren
Als u bent ingeschreven bij Thuispoort, kunt u op alle woningen tegelijkertijd reageren. Let op! U mag maar drie keer een woning weigeren. Reageer dus alleen op woningen waar u echt interesse in heeft. Controleer eerst of u aan de voorwaarden voldoet om te reageren. De meeste woningen wijzen wij toe op basis van inschrijftijd; degene met de langste inschrijftijd komt als eerste in aanmerking. Een deel van onze woningen wijzen wij met voorrang toe aan inwoners uit de gemeente Heusden. Lees hier meer over op de pagina lokale voorrang.

Wie krijgt de garage toegewezen?
Huurders van woningen van Woonveste die het langst staan ingeschreven, krijgen de garage als eerste aangeboden. Zijn zij niet geïnteresseerd, dan komen niet-huurders en huurders van garages van Woonveste aan de beurt. U kunt maximaal twee garages huren. Reageert u op een garage terwijl u, of iemand anders uit uw huishouden zoals uw medehuurder, al twee garages van Woonveste huurt? Dan krijgt u de garage alleen aangeboden als u de huur van één van de andere garages opzegt.

Passend toewijzen
Uw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte bepalen op welke sociale huurwoning u mag reageren. Woningzoekenden die net wat meer verdienen dan de inkomensgrenzen voor passend toewijzen, mogen ook reageren op woningen die vallen onder deze inkomensgrenzen. Op de website van www.thuispoort.nl ziet u voor welke huurprijzen u in aanmerking komt. 

Nieuwbouw
Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen. Daarom bouwen wij de komende jaren samen met diverse (project)ontwikkelaars ruim 700 nieuwe sociale huurwoningen. Wilt u weten waar wij bouwen? Kijk dan op onze pagina met nieuwbouwprojecten.

Vanaf 2016 bouwen we zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen. We gebruiken bij de bouw duurzame materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. De nieuwbouwwoningen hebben geen gasaansluiting en kunnen volledig voorzien in hun eigen energiebehoefte. Dit scheelt in de kosten en is goed voor het milieu. De woningen zijn betaalbaar, comfortabel, veilig en hebben een gezond binnenklimaat.

Zorg dat uw gegevens actueel zijn bij Thuispoort
Verandert er iets in uw persoonlijke situatie of gegevens? Wijzigt uw inkomen? Pas dit dan aan op de website van Thuispoort. Aan de hand van deze gegevens controleren wij of u in aanmerking komt voor een woning. Als uw gegevens niet kloppen, kan het zijn dat een woning aan u voorbij gaat.

Hoe zie ik of ik aan de voorwaarden voldoe voor een woning op Thuispoort?
Op de advertentiepagina van een woning ziet u direct of u aan de voorwaarden van deze woning voldoet. Een groen huisje geeft aan dat u kans maakt op de woning. Een rood huisje geeft aan dat u niet op de woning kunt reageren, omdat u niet aan de voorwaarden voldoet.

Vul uw zoekprofiel goed in zodat u ziet welke woningen aan uw zoekprofiel voldoen. 

Op www.thuispoort schrijft u zich in als woningzoekende.

  • Persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en eventueel uw telefoonnummer.
  • Een inkomensverklaring. Deze vraagt u aan bij de Belastingdienst. Hiervoor heeft u uw burgerservicenummer (BSN) nodig.
  • Een loonstrook of overzicht van uw uitkering van de laatste maanden. Dit hoeft alleen als u werkt of een uitkering heeft.

Inschrijven bij Thuispoort voor een huurwoning, garage of parkeerplaats is gratis. Uw account moet wel elk jaar verlengd worden. Ook verlengen is gratis.

U kunt zich inschrijven voor:

  • huurwoningen
  • overig aanbod (garages en parkeerplaatsen)
  • studentenwoningen 

Voor het aanbod voor studentenwoningen is een andere website waar u zich voor kunt inschrijven.

Log in op www.thuispoort.nl om naar uw account te gaan. Onder 'Mijn gegevens' ziet u tot hoelang uw inschrijving geldig is.

Het is belangrijk dat u uw inschrijving ieder jaar verlengt. U krijgt 30 dagen voordat uw inschrijving verloopt een e-mail. Volg de stappen in de e-mail om uw inschrijving gratis te verlengen. Je inschrijving is dan weer één jaar geldig.

Controleer uw gegevens goed op Thuispoort wanneer u uw inschrijving verlengt. Reageer alleen op woningen als al uw gegevens kloppen.

Nee, dat is niet mogelijk.