Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Inschrijven woning en/of garage
Onze beschikbare woningen en garages bieden wij aan op de website van WoonServiceRegionaal. Hier staan ook huurwoningen van andere woningcorporaties met woningaanbod in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Oss, Boekel en een gedeelte van Bernheze, Sint-Michielsgestel en Schijndel.

Hoe schrijf ik me in voor een sociale huurwoning en/of garage?
Wilt u een woning of garage huren van Woonveste? Schrijf u dan in bij WoonService Regionaal, dit kan al vanaf 18 jaar. Een inschrijving voor een woning kost € 10 per jaar, staat u tien jaar ingeschreven dan is dit gratis. Ook als u geen woning van Woonveste huurt, kunt u een garage van Woonveste huren. Om in aanmerking te komen voor een garage schrijft u zich in voor ‘overig aanbod’ waar een garage onder valt. Een inschrijving voor het ‘overig aanbod’ is gratis.

Staat u al ingeschreven bij Woonservice Regionaal voor een huurwoning en u wil een garage huren? Schrijf u dan ook in voor ‘overig aanbod’. Als u staat ingeschreven, kunt u meteen reageren op een garage.

Op 10 woningen tegelijkertijd reageren
Als u bent ingeschreven bij Woonservice Regionaal, kunt u op tien woningen tegelijkertijd reageren. Controleer eerst of u aan de voorwaarden voldoet om te reageren. De meeste woningen wijzen wij toe op basis van inschrijftijd; degene met de langste inschrijftijd komt als eerste in aanmerking. Een deel van onze woningen wijzen wij met voorrang toe aan inwoners uit de gemeente Heusden. Lees hier meer over op de pagina lokale voorrang.

Wie krijgt de garage toegewezen?
Huurders van woningen van Woonveste die het langst staan ingeschreven, krijgen de garage als eerste aangeboden. Zijn zij niet geïnteresseerd, dan komen niet-huurders en huurders van garages van Woonveste aan de beurt. U kunt maximaal twee garages huren. Reageert u op een garage terwijl u, of iemand anders uit uw huishouden zoals uw medehuurder, al twee garages van Woonveste huurt? Dan krijgt u de garage alleen aangeboden als u de huur van één van de andere garages opzegt.

Passend toewijzen
Uw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte bepalen op welke sociale huurwoning u mag reageren. Woningzoekenden die net wat meer verdienen dan de inkomensgrenzen voor passend toewijzen, mogen ook reageren op woningen die vallen onder deze inkomensgrenzen. Op de website van WoonService Regionaal ziet u voor welke huurprijzen u in aanmerking komt. 

Nieuwbouw
Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen. Daarom bouwen wij de komende jaren samen met diverse (project)ontwikkelaars ruim 700 nieuwe sociale huurwoningen. Wilt u weten waar wij bouwen? Kijk dan op onze pagina met nieuwbouwprojecten.

Vanaf 2016 bouwen we zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen. We gebruiken bij de bouw duurzame materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. De nieuwbouwwoningen hebben geen gasaansluiting en kunnen volledig voorzien in hun eigen energiebehoefte. Dit scheelt in de kosten en is goed voor het milieu. De woningen zijn betaalbaar, comfortabel, veilig en hebben een gezond binnenklimaat.

Zorg dat uw gegevens actueel zijn bij WoonService Regionaal
Verandert er iets in uw persoonlijke situatie of gegevens? Wijzigt uw inkomen? Pas dit dan aan op de website van WoonService Regionaal. Aan de hand van deze gegevens controleren wij of u in aanmerking komt voor een woning. Als uw gegevens niet kloppen, kan het zijn dat een woning aan u voorbij gaat.

Hoe zie ik of ik aan de voorwaarden voldoe voor een woning op WoonService Regionaal?
Op de advertentiepagina van een woning ziet u direct of u aan de voorwaarden van deze woning voldoet. Een groen rondje geeft aan dat u kans maakt op de woning. Een rood rondje geeft aan dat u niet op de woning kunt reageren, omdat u niet aan de voorwaarden voldoet.

Vul uw zoekprofiel goed in zodat u ziet welke woningen aan uw zoekprofiel voldoen. U past uw zoekprofiel eenvoudig aan via ‘Mijn Zoekprofiel’ bij 'Mijn account'.

Op www.woonserviceregionaal.nl schrijft u zich in als woningzoekende.

⎼ Persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en eventueel uw telefoonnummer.

⎼ Een inkomensverklaring. Deze vraagt u aan bij de Belastingdienst. Hiervoor heeft u uw burgerservicenummer (BSN) nodig.

⎼ Een loonstrook of overzicht van uw uitkering van de laatste maanden. Dit hoeft alleen als u werkt of een uitkering heeft.

- Inschrijving voor een huurwoning: € 10,00 per jaar.
- Inschrijving voor bijvoorbeeld een garage of parkeerplaats: gratis.

Nee, u kunt alleen betalen met iDeal of met een eenmalige machtiging.

Nee, dat is helaas voor dit jaar niet meer mogelijk. Over een jaar kunt u uw inschrijving verlengen. U kunt dan kiezen voor betalen met iDeal in plaats van betalen met een eenmalige machtiging.

U kunt zich inschrijven voor:

⎼ huurwoningen

⎼ studentenwoningen

⎼ overig aanbod (garages en parkeerplaatsen).

Log in op www.woonserviceregionaal.nl om naar uw account te gaan. Onder 'Mijn gegevens' ziet u tot hoelang uw inschrijving geldig is.

Zes weken voor uw inschrijving vervalt, krijgt u van WoonService Regionaal bericht. U ontvangt dit bericht per post of per e-mail. Dit is afhankelijk van wat u heeft doorgegeven aan WoonService Regionaal. U kunt vervolgens zelf uw inschrijving verlengen door in te loggen op uw account bij WoonService Regionaal. U betaalt dan ook uw inschrijfgeld.

Dat kan op twee manieren:

⎼ Met een machtiging, WoonService Regionaal schrijft het bedrag dan af van uw rekening.

⎼ U betaalt zelf met iDeal.

U moet uw inschrijving elk jaar verlengen. Bent u langer dan tien jaar ingeschreven? Een verlenging is dan gratis. Let op! Als u niet verlengt, vervallen uw inschrijving en inschrijftijd.

Nee, dat is niet mogelijk.