Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud

Binnenkort opent ‘Vliedbergs Hûkske’ zijn deuren! De Doorgeefwinkel, Woonveste en Repair Café Vlijmen zijn de nieuwe gebruikers van Paulus Potterstraat 1. De ruimte in Caleidoscoop, waar vroeger de peuterspeelzaal zat, stond al langere tijd leeg. De huurovereenkomst met de gemeente Heusden is onlangs voor één jaar door de gebruikers getekend. De komende tijd wordt er hard gewerkt om de ruimte in te richten. Op 1 november wordt Vliedbergs Hûkske officieel geopend.

In het Burgerakkoord G1000 Vliedberg is als speerpunt opgenomen dat er meer verbinding en betrokkenheid in de wijk Vliedberg moet komen. De Doorgeefwinkel, het Repair Café Vlijmen en Woonveste spelen met hun aanbod hierop in en zijn daarom de samenwerking aangegaan. De Doorgeefwinkel bedient mensen met een smalle beurs, Repair Café Vlijmen is een bijeenkomst die draait om repareren van kapotte spullen met vrijwilligers en Woonveste biedt een plek voor samenkomst met bewonersgroepen en initieert diverse leefbaarheids-, nieuwbouw en onderhoudsprojecten in de wijk. De gemeente Heusden maakt deze dromen graag mogelijk.

De Doorgeefwinkel

Twee buurtbewoners kunnen de ruimte in ‘Vliedbergs Hûkske’ goed gebruiken. Zij zorgen ervoor dat de kinderen van ouders die gebruik maken van de Heusden Pas mooi speelgoed kunnen komen uitzoeken. De dames doen dit nu vanuit hun eigen huis, met heel veel succes. De woningen staan nu zo vol met speelgoed dat het vanuit huis niet meer te doen is. Nu wordt hun huis weer een thuis en is de Doorgeefwinkel op een fijne, zichtbare locatie: Vliedbergs Hûkske!

In de doorgeefwinkel kunnen inwoners met een Heusdenpas, doorverwijzing van de voedselbank of vluchtelingenwerk een keer per kwartaal speelgoed uitzoeken. Ook krijgen ze een extra verjaardagscadeautje en een cadeau om weg te geven.

Caleidoscoop als ontmoetingsruimte

De gemeenteraad heeft daarnaast een motie aangenomen om te onderzoeken hoe buurthuizen, zoals de Caleidoscoop, kunnen gaan fungeren als ontmoetingsruimte voor alle leeftijdsgroepen. Het komende jaar wordt onderzocht hoe de Caleidoscoop efficiënter ingericht kan worden waardoor de ruimte voor een bredere doelgroep interessant wordt. Daardoor is het mogelijk om de leegstaande ruimte in de Caleidoscoop voor een periode van een jaar te verhuren aan de doorgeefwinkel, Repair Café Vlijmen en Woonveste.